mandag den 22. april 2013

Beskyttelse til bærbar

Jeg har et fint neopren hylster til en bærbar computer - men hvad hjælper det, når den nye PC er 5 cm bredere end den gamle? Den kan bare ikke komme derind.
Den slags udfordringer er jo heldigvis til for at løses, ikk!

Jeg tænkte dog længe over hvilke lukke løsning jeg ville have og ved ikke helt, om denne kommer til at fungere eller hjørnerne ender med at flappe.
Først tænkte jeg "STOR KNAP" , men den vil være i vejen, når man skal smutte pc´en ned i rygsækken til alle papirene der er dernede i forvejen.
Så "VELCRO" , men folde om løsningen gør at velcro så skal sidde 2 steder og man ligesom skal åbne 2 gange - det gider jeg ikke.
Så det blev til denne store mønstrede elastik, som har ligget og kukkeluret i min skuffe i flere år.
Elastikken er syet fast på åbningens ende side



Jeg har også tagget dette indlæg med gave GDS, fordi det måske var en ide, til en hjemmesyet gave?

lørdag den 20. april 2013

Angry bird betræk

Havde en ledig men kort stund i går aftes. Så jeg fik lige syet et nyt betræk til Bastians kæmpe hovedpude (som man ikke kan købe betræk til i dk). Der er ikke så meget lirum larum, bare et par små angry birds til at peppe lidt op.

fredag den 19. april 2013

onsdag den 17. april 2013

Endnu en personlig bluse med strygestof


Emil ville gerne have et sejt E. Vi blev enige om det du ser på billedet her.

Det er i bogstav str omkring 400. Print - klip ud - overfør til strygepapir.
Ja, alt sammen ligesom jeg skrev i indlægget om Lego chima blusen.
Blusen er lækker øko-bomuld fra H&M. Selvfølgelig vasket først, da det er noget rod, hvis blusen kryber efter strygemærket er påført!


mandag den 15. april 2013

GDS Drengeklip

I weekenden klippede jeg Emil. Emil er 13 år og havde egentlig bedt om at komme til frisøren. Men han blev bare ved med ikke at have tid. Han skulle lige, det ene og det andet. Så det passede ham ikke lige at være hjemme om eftermiddagen, så det kunnne ske.
Og nu var garnet så langt og tykt, at han var villig til hvad som helst.

Normalt har hjemmeklip bestået af en tur med maskinen. Samme længde hele vejen. Men i dag, kastede jeg mig så ud i noget med forskellige længder.
Jeg blev inspireret af denne lille videovejledning:
http://www.iammommahearmeroar.net/2010/10/haircuts-for-boys.html

Emil er tilfreds, så jeg er lettet. Pew, jeg slap faktisk fra det!
Emil har noget nær verdens tykkeste hår, så det er noget af en udfordring.

lørdag den 13. april 2013

Lego chima t-shirt med strygestof (DIY)

Denne her t-shirt er lavet uden at sy. Man kan selvfølgelig sy sin egen t-shirt eller sweatshirt, men altså... det er dyrere at købe stoffet og sy det selv, end at sy en færdig. Så når jeg har brug for en ensfarvet t-shirt, så køber jeg den altså bare. Du kan også være endnu mere miljørigtig, og finde en genbrugst-shirt.

Hu-hej det er nemt og sjovt, at arbejde med strygestof. Og t-shirten er total godkendt af Bastian! Det her skal vi klart lave flere af!

Længere nede, har jeg skrevet en vejledning til hvordan man gør!
Hmm, ja her endte t-shirten jo så egentlig med at være for stor, så måske havde det været smartere at sy selv, men jeg måtte bare afprøve det strygestof i en fart!


Sådan gør du:

1) Køb et ark strygestof på nettet. Fx her:
http://www.papirogtapet.dk/strygestof

2) Overfør motivet på siden der er markeret med "tegn og stryg på denne side". Vi har brugt Lego Chima figuren fra dette indlæg: http://brombleberries.blogspot.dk/2013/03/lav-en-lego-chima-bluse.html. Den kan du bare printe ud. (Du kan også bruge skabelonerne her: http://www.papirogtapet.dk/skabeloner)

3) Klip figuren pænt og nøjagtigt ud. Jeg har også klippet et B for Bastian og sat på ærmet. Det var en god lille starter, da jeg ikke har arbejdet med strygestof før (men bare rolig - det er nemt!)

4) Find strygejern og et hårdt underlag. Strygebrædtet er for blødt. Jeg har brugt bagsiden af en plade til at udvide et bord med, men du kan også bare bruge et bord. Læg et viskestykke eller to under t-shirten. Indstil på bomuld.

5) Placer motivet som ønsket på t-shirten. Find et stykke bagepapir der er større end motivet og læg ovenpå.

6) Stryg /pres i 20-30 sek.

7) Tjek at alt sidder 100% fast på t-shirten også hjørnene og spidserne. Lad den herefter køle af.

8) Når den er kold, føles motivet underlig stift... det er der en fin grund til. Det yderste lag plast skal nemlig fjernes og t-shirten er nu klar til brug. (Hey dette pkt, var det altså Bastian selv, der konstaterede. Den er bare sjovere at gå med, på den måde)


tirsdag den 9. april 2013

Sjovere salat med spiralizer


Er det ikke ved at være salat-tid? Jeg synes det er blevet meget sjovere at lave salat, efter jeg har fået en spiralizer. Den kan lave grønsager til en slags spaghetti strimler, og de bliver sjove (juhuu for børnene) og delikate at tygge i. Det giver en helt anden fornemmelse i salaten.

Ovenfor ser du salaten vi fik i går - ungerne var også vilde med den. (kiwien gav selvfølgelig også lidt point her). Der er gulerod, jordskok og squash i. Sammen med spæde salatblade og sorte sesamfrø.

Du kan også bruge rødbeder, og alle andre faste grønsager af en hvis størrelse.
Hvis man spiraler kartofler, kan man stege dem hurtig efterfølgende og få virkelig guf.

Jeg bruger også spiralerne i stedet for pasta, da jeg forsøger at undgå mel. (Stenalderkost i ved!)

Jeg har købt min i Urtehuset i lyngby, men de kan fås masser af steder på det store net og er faktisk billige.

Her er andre eksempler, hvor jeg har brugt min spiralizer:

og en fiskeret.