Sider

lørdag den 16. juni 2012

Gudeskøn broccolisalat

Måske er jeg ikke den eneste der er lidt træt af den klassiske broccoli salat, man altid møder på buffet´erne, klasket ind i sukker og løg og rosiner?

Jeg kan nu godt forstå, hvorfor den blev populær, men jeg tror bare, det er fordi i ikke har prøvet denne her! Den er meget MEGET sundere og forholdsvis nem at lave. Uden sukker - uden mælk.

Opskrift:
300 g små broccolibuketter
½-1 squash
1 stor gulerod
½ rødløg i små tern (Eller et helt lille)
1 lille æble i tern


Dressing:
50 g mandler
4 dadler
1-2 tsk stærk karrypasta (jeg brugte noget rødt karrypulver)
1-1½ dl æblejuice (uden sukker)
lidt tamari
salt og peber

Broccoli deles i små buketter og overhældes med kogende vand. Lad det stå lidt, mens du ordner squash og gulerod, som skal skæres julienne. Hertil bruges fx juliennejern, tyndskræller eller mandolinjern.

Vrid broccoli fri for vand.

Bland salaten
Dressingen blendes godt og overhældes salaten. Lad den meget gerne hvile lidt.
Og glæd dig til resterne dagen efter. SMIL.

Spis den til hvad som helst! Vi fik grillet laks. Men kylling, okse, lam, pølser, skinke mm vil helt sikkert også du!

Variationer:
Pynt? Min er pyntet med bellis fra haven. Bare fordi man kan. Og det er lidt hyggeligt. De smager ikke af så meget, men det ser da fint ud. Du kan også bruge purløg.
Tilsæt evt. rosiner eller gojibær
Har du ingen squash, så brug flere gulerødder
Har du ingen mandler, så brug anden nød eller solsikkekerner
Kan du li det syrligt? Så tilsæt lidt æblecider

***********

Opskriften er fra bogen: "9 veje til vitalitet" af Thorbjörg Hafsteinsdottir. Jeg har lånt bogen på biblo, og synes der er nogle spændende opskrifter i. Men det er jo ikke det som er bogens omdrejningspunkt. Nærmere en form for selvudvikling og optimering. Og jeg må indrømme, at for mig er bogen som helhed bare "for meget". Så det bliver ikke en af dem, jeg efterfølgende går ned og køber, som jeg gjorde det med "Spis dig yngre".

*****

Ups, jeg havde egentlig lavet dette indlæg til min anden blog, men der skete vidst en lille fejl, så nu kommer det på begge. Bær over med mig.                                                               

Ingen kommentarer:

Send en kommentar