tirsdag den 19. november 2013

Monsterpung. Endnu en GDS gaveDagens GDS gave er en Monster-mønt-pung, syet med inspiration fra nogle jeg har set på etsy.
Ungerne er helt vilde med dem. Jeg synes de er gode til  fx kalendergaver, skole-jule-gaven (i ved, ungerne skal have en pakke med i skole til pakkelegen), børn man kun er på lille gave med eller måske til nogen der skal have en penge gave. Den er nem og hyggelig at sy.

HVORDAN:
Det fungere det ganske fint med rester, så fat reste bunken og find stof i fine farver. Du skal bruge 2 eller 3 firkanter af ca. 12x12 cm. Du kan nøjes med 2, men hvis det skal se pænt ud, når du åbner monsterets mund, kan du overveje, også at vælge en til indersiden og lave 2 lag på den ubrudte side.
Du skal også bruge en lynlås i kontrast farve, noget bølgebånd og lidt hvidt stof.

Jeg synes det er nemmest at starte med lynlåsen. Forsidestoffet klippes over ca. 3 cm fra bunden og lynlåsen monteres.

Så er der øjnene. Jeg klippede cirkler i hvidt stof, med en diameter på ca 2½ cm. Du kan vælge at klippe mindre stumper, til den sorte del af øjet. Jeg har blot tegnet det op med en sprit-tusch, da pungen jo ikke er noget der sådan skal en masse i vaskemaskinen. Det giver den bedste effekt, hvis du efterlader lidt hvid i hvert øje, som du kan se på billedet.
Beslut hvordan de skal placeret for bedste ”tosset monster”-effekt. Fat din limstift og lim de hvide stumper på, inden du syr dem fast. (Det er meget nemmere end at forsøge sig med knappenåle!)

Så er der håret. Klip de strimler du synes er passende og fordel dem over forsiden –den der skal vende UD. Når du har fordelt dem, sætter du et stykke tape lige under der hvor de skal sys fast. Du kan nu vælge, at sy pungens for- og bagside sammen i samme arbejdsgang, som du syr håret fast, men jeg synes det er nemmere, lige at give håret en stikning og fjerne tapen, inden jeg syer bagsiden fast.

Husk at hvis du vil forlænge munden med kantebånd, som jeg har gjort på billedet, så skal du også lige sætte det i, når du syr pungen sammen i siderne. Når du har syet hele pungen sammen, vendes den blot gennem munden og vupti, du er færdig.
**********************************
Jeg har ingen anelse, om de vejledninger jeg skriver, er forståelige, så hvis du afprøver denne og har spørgsmål, så skriv ENDELIG i kommentarfeltet. Jeg vil også gerne have en kommentar med et link, hvis du får lavet en!
********************************** 
Du kan bruge alt muligt sjovt til at lave hår- kun fantasien sætter grænser. Jeg tænker, at fx det her
blomster bånd eller nogle af de andre bånd her  kunne værre sjove.


Du kan også bruge en lynlås der er lidt for lang, så længe du kan klippe den af eller det kun er så lidt, at den kan bukkes ind i pungen uden det ser grimt ud.
Synes du om ideen her? Så gør som en masse andre kreative mennesker og følg med på bloglovin, så får du besked, hver gang der kommer nyt på bloggen! Tryk her og vælg follow! Så ses vi :-)

Andre forslag:
Du kan se andre tutorials fra Brombleberries ved at KLIKKE HER

4 kommentarer:

 1. hold nu op hvor er den bare fed....elsker den pung og ville ønske jeg kendte nogen, der lige stod og kunne bruge sådan en.......hey det gør jeg måske? Uha den kommer på TO-DO-listen

  SvarSlet
 2. Tak Lene. Kender det SÅ godt, det der med at se noget, man bare MÅ lave og så begynde at spekulere over, hvem man dog kan gi det til bagefter. Omvendt - men dejligt, fordi det jo så er lysten der driver værket ikk!

  SvarSlet
 3. Ej, den er vel nok sjov! Den ryger lige fluks på min to do liste... :-)

  SvarSlet
 4. Skønne ideer, du deler :-)

  SvarSlet