tirsdag den 18. december 2012

Hue fra Nissen. Måske en billig julegaveide?

Vi har en drillenisse - den er så fræk. Men den giver også små gaver. Her den anden dag, fik Bastian en ballade hue med en lille ballade-abe i toppen.
Det er en hue i bomulds-jersey. Dem kan vi rigtig godt li her i huset, men de er svære at opstøve i handlen.

Jeg tror nissen har været snedig og lavet det af det rene genbrug. Det kunne fx være en stribet t-shirt fra genbrugsen.Vejedninger til den slags, finder man snildt på nettet, ved at søge på "beanie patterns sew".

Man kan også lave den fri-hånds. Mål hovedomkreds. Bestem også højden på huen. Klip et stykke stræk stof  målene:  hovedomkreds længde på den ene lede og dobbelt huehøjde på den anden led.
Fold den på midten (lange led). Klip 4 buede spidser i toppen, som fx illusteret her:
http://www.p2designs.com/pdfs/EasyFleeceHat.pdf

Sy huen sammen langs den lange lige linie og fra buespids til buespids. Det midterste"hak" skal syes ved at hakkerne hives fra hinanden, så topspidserne mødes. Til sidst syes den sidste bue som den første.

Tingene skal selvfølgelig gentages i den anden ende, men... prøv den lige på først. Se om du har fået rundingerne gode eller du har mærkelige tutter på siden af hovedet. Hvis du har det, skal dine buer tilpasses og gå længere ned. Så klipper du bare de første syninger op og prøver igen.
Når du er tilfreds, skal du forsøge at lave det magen til i den anden ende. Det er dog indersiden og behøves ikke være helt så pænt.
Når du har en pæn side og også har syet den anden side sammen, foldes den mindre pæne ind i den pæne (som du selvfølgelig har vendt inden du syede den mindre pæne).

Hvis du synes det er svært at få en god kant, kan du give kanten en lille syning langs sammensyningen. Bare 1 cm.

Se, det er da en billig og miljø-venlig julegaveide!

1 kommentar:

  1. Hvor er den fin, Den kunne jeg godt finde på at lave til mine 2 drenge :)

    SvarSlet